Zelfgemaakte tacos zijn heerlijk, verrassend snel gemaakt en vele malen lekkerder dan de prefab uit de supermarkt.
Deze keer maken we alles zelf: het vlees, de toppings en de tacos. Voor het bakken van de tacos en het opbakken van het vlees hebben we de braai gebruikt, maar dat kan natuurlijk ook gewoon op een bbq. Laat je inspireren door deze makkelijke recepten en maak ook eens tacos, je gasten zullen het zeker waarderen! Omdat er nogal wat verwarring rondom de benaming is, even een korte uitleg: de dunne pannenkoekjes die je maakt zijn tortilla’s. Op het moment dat je ze vult en het een gerechtje is heet het een taco. Een taco is dus een gevulde tortilla 😉

Slow cooked pork tacos with fresh toppings

Servings: 6

Ingrediënten

Ingrediënten voor de vleesvulling

Ingrediënten voor de tortilla’s

Ingrediënten voor de topping

Ingrediënten voor de tacos

Werkwijze vlees

 1. Rub je vlees in met een rub naar smaak. Wij gebruikten de Smoke&BBQ all purpose rub voor de buikspek en een pulled pork rub voor de procureur.

 2. Leg de stukken vlees op een voorverwarmde bbq, dome temperatuur circa 110 – 120 graden. Zorg ervoor dat je indirect aan het bbq’en bent. Laat het vlees langzaam garen tot een kerntemperatuur van rond de 70 – 75 graden.
 3. Maak een pakketje van aluminiumfolie. Leg hier het vlees in en giet er wat sinaasappelsap overheen. Vouw het pakketje losjes dicht zodat er nog wat stoom kan ontstnappen.
 4. Leg de pakketjes weer terug op de bbq en laat ze nog 1 a 2 uur rustig doorgaren/sudderen.

 5. Haal voorzichtig het vlees uit de pakketjes en snijd het vlees in blokjes. 

 6. Doe de blokjes vlees in een (giet)ijzeren pan, samen met wat vocht uit het pakketje. Bak de blokjes vlees nu op een rooster boven directe hitte, zodat je lekkere krokante stukjes vlees krijgt.

Werkwijze toppings

 1. Snijd alles in kleine stukjes (formaatje gesnipperd ui) en roer door elkaar in een kom.

 2. Rasp de schil van de citroen en voeg dit er aan toe

 3. Snijd de limoen doormidden en knijp het vocht uit boven de kom.

 4. Roer alles goed door elkaar, voeg geen zout of peper toe

Werkwijze tortillas

 1. Meng de bloem beetje bij beetje door het water met een vork, gooi niet in 1 keer alle bloem erbij, tot er een deeg ontstaat.

 2. Bestuif je werkblad met bloem en leg je deeg erop, ga nu met de hand kneden. Voeg af en toe wat bloem toe als het deeg nog te plakkerig is. Kneed ongeveer 2 a 3 minuutjes tot er een deeg ontstaat die niet te droog is, maar niet meer plakt. Elke bloem is anders, dus het kan zijn dat je soms wat extra bloem nodig hebt. Houdt dus extra bloem bij de hand.

 3. Maak een bal van het deeg en laat deze een half uurtje in de koelkast rusten.

 4. Verdeel het deeg in balletjes van 50 gram en rol deze uit tot een mooie tortilla van circa 20 cm.

 5. Warm een pan op met een scheutje olijfolie en bak hierin de tortilla. Zorg ervoor dat je regelmatig de tortilla draait. Bewaar de gebakken tortilla’s onder een doek. Dit voorkomt dat ze uitdrogen.

Werkwijze tacos

 1. Snijd de limoen in kleine partjes

 2. Pak een tortilla en maak in het midden een streep met een theelepel Crème fraîche. Leg nu zowel de buikspek als de procureur op de tortilla. Strooi een paar theelepels van de frisse topping over het vlees. Vouw de tortilla nu dubbel. Breng nu eventueel op smaak door wat extra Crème fraîche en een partje limoen uit te knijpen.