Print Options:

Pork belly burnt ends van de bbq

Servings 4
Ingrediƫnten
  • 1 kilogram buikspek
  • rub (naar smaak)
  • bbq saus (naar smaak)
  • roomboter
  • honing
  • basterdsuiker
Instructies
  1. De bereiding van burnt ends doe je op de 3-2-1 manier. Niet zo zeer de tijden (hangt van de dikte en hoeveelheid vet van je buikspek af) als wel de methode.
    De 3 fase: leg de ingerubte blokjes op het rooster (indirect)
    De 2 fase: haal de blokjes van het rooster en leg in een bak, voeg boter, basterdsuiker en honing toe aan de blokjes. Dek af met aluminiumfolie en leg terug op de bbq (indirect)
    De 1 fase: Doe de blokjes in een nieuwe bak en giet hier rijkelijk de bbq saus overheen, ze mogen best in een goede laag staan. leg de bak weer op de bbq (indirect) en laat de saus lekker indikken

    Serveer in een mooie schaal en giet de overgebleven saus over de stukjes burnt ends.