Print Options:

My first pizza

Servings 4
Snel pizzadeeg
 • 500 grams bloem
 • 0,5 theelepes zout
 • 7 grams gist
 • 0,5 eetlepels suiker
 • 325 milliliters water (lauw)
Instructies
 1. Los de suiker op in het water en voeg de gist toe. Roer goed door tot alles met elkaar vermengd is en laat dit mengsel ongeveer een kwartier rusten. Langer mag ook. Je zal zien dat er een er schuimlaag ontstaat, een teken dat de gist – met hulp van de suiker – aan het werk is gegaan.

 2. Meng de bloem en het zout en doe deze in de keukenmachine. Als je met de hand deeg wilt kneden maak je op je werkblad een berg met in het midden een kuil. Je kan dit ook doen in een deegkrat.

 3. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en laat de keukenmachine minimaal 10 minimaal kneden tot je een mooi elastisch deeg hebt. Mocht het deeg nog erg plakken, voeg dan een heel klein beetje bloem toe.

 4. Maak van je deeg een mooie bal, bestuif deze met een beetje bloem en laat je deeg 15 minuten bij kamertemperatuur rusten onder plasticfolie of een klamme (niet kletsnatte!) theedoek. Dit zorgt ervoor dat je deeg niet uitdroogt en geen harde korst krijgt

 5. Verdeel je deeg na het rusten in porties met een deegkrabber. Je kan nu je eerste deegbodem maken en beleggen. De rest van je deegbolletjes laat je onder de theedoek of in je deegkrat.

 6. Strooi wat semola (of bloem) op je werkblad om plakken te voorkomen. Spreid voorzichtig je bol uit tot een pizzavorm, ga van binnen naar buiten. Gebruik vooral GEEN deegroller!

 7. Bedek je pizza met een laagje verse tomatensaus, en werk af met ingredienten naar smaak. Probeer te voorkomen dat je je pizza vol gooit met allemaal verschillende dingen. Less is more!

 8. Strooi wat semola op je pizzaschep en schuif de pizza voorzichtig op je schep. Schuif de pizza van de schep op je pizzasteen. Bak de pizza af tot hij gaar is, dit zul je zelf moeten ondervinden in je eigen opstelling.

Note

Bron: https://www.italieplein.nl/snel-recept-voor-pizzadeeg/