Na al dat vlees op de bbq wil je natuurlijk ook een lekker nagerecht maken op de bbq. Met deze 2 klassiekers zit je altijd goed. De ingrediënten heb je bijna altijd wel in huis, dus ook voor ongeplande etentjes kun je eenvoudig iets lekkers maken.

Klassiekers op de BBQ: Dutch Baby en S’mores

Ingrediënten

Dutch Baby

S'mores

Bereidingswijze

  1. Dutch Baby

    Laat een skillet van 20cm warm tot heet worden op een bbq met 220 graden dome temperatuur

  2. Meng alle ingrediënten (behalve de toppings natuurlijk) met een mixer door elkaar

  3. Giet het beslag in de warme skillet en zet deze op de bbq (indirecte hitte)

  4. Laat dit garen in ongeveer 15 minuten. Kijk niet raar op als het beslag als een soufflé omhoog komt, dit zakt vanzelf weer in (desnoods even insijden)

  5. vul het midden van de Dutch Baby met vers (rood) fruit naar keuze
    Werk af met wat poedersuiker of een chocolade saus. Serveer in de gloeiend hete skillet

S'Mores

  1. Laat een skillet van 20cm warm tot heet worden op een bbq met 220 graden dome temperatuur

  2. Had de chocolade in grove stukken

  3. Doe alle chocolade in de pan, en laat dit even smelten

  4. Vul de skillet nu met marshmallows. zet ze rechtop en werk van buiten naar binnen

  5. Zet de skillet weer op de bbq (indirecte hitte)

  6. Houd je marshmallows goed in de gaten, je wil ze laten smelten en een bruin laagje erop. Dit kan heel snel gaan!

  7. Steek biscuitjes rechtop in de gesmolten marshmallows. Deze kun je gaan gebruiken als een eetbare lepel.
    Vul aan met andere lekkere dingen die je in huis hebt (M&M's, stukjes wafel, chocolade schaafsel, etc).