Na al dat vlees op de bbq wil je natuurlijk ook een lekker nagerecht maken op de bbq. Met deze 2 klassiekers zit je altijd goed. De ingrediënten heb je bijna altijd wel in huis, dus ook voor ongeplande etentjes kun je eenvoudig iets lekkers maken.
Klassiekers op de BBQ: Dutch Baby en S’mores
Ingrediënten
Dutch Baby
S'mores
Bereidingswijze
-
Dutch Baby
Laat een skillet van 20cm warm tot heet worden op een bbq met 220 graden dome temperatuur
-
Meng alle ingrediënten (behalve de toppings natuurlijk) met een mixer door elkaar
-
Giet het beslag in de warme skillet en zet deze op de bbq (indirecte hitte)
-
Laat dit garen in ongeveer 15 minuten. Kijk niet raar op als het beslag als een soufflé omhoog komt, dit zakt vanzelf weer in (desnoods even insijden)
-
vul het midden van de Dutch Baby met vers (rood) fruit naar keuze
Werk af met wat poedersuiker of een chocolade saus. Serveer in de gloeiend hete skillet
S'Mores
-
Laat een skillet van 20cm warm tot heet worden op een bbq met 220 graden dome temperatuur
-
Had de chocolade in grove stukken
-
Doe alle chocolade in de pan, en laat dit even smelten
-
Vul de skillet nu met marshmallows. zet ze rechtop en werk van buiten naar binnen
-
Zet de skillet weer op de bbq (indirecte hitte)
-
Houd je marshmallows goed in de gaten, je wil ze laten smelten en een bruin laagje erop. Dit kan heel snel gaan!
-
Steek biscuitjes rechtop in de gesmolten marshmallows. Deze kun je gaan gebruiken als een eetbare lepel.
Vul aan met andere lekkere dingen die je in huis hebt (M&M's, stukjes wafel, chocolade schaafsel, etc).