Snij de schil van de knolselderij, zoals ook de schil van een mango of ananas eraf zou schillen
Snijd de knolselderij in plakken can circa 1 cm, niet te dik
Meng de olie 4 eetlepels shoarma kruiden goed door elkaar
Haal de plakken door de kruidenolie, de plakken moeten helemaal gedrenkt zijn in de kruiden. Dit mag best wel een kwartiertje even intrekken
Rijg de plakken aan een spit
Gaar de knolselderij in ongeveer 1 tot 1,5 uur gaar aan een spit welke je indirect verhit. Hou hierbij een dome temperatuur van rond de 140 graden aan
Smeer je knolselderij af en toe in met de overgebleven kruiden olie
Laat het spit nog een half tot een heel uur direct boven de kolen garen, dit zorgt ervoor dat je een mooie gekarameliseerde laag krijgt.
Snij rechtstreeks vanaf het spit de zijkanten van de knol af, alsof het een echte shoarma-spies is
Pak de gesneden stukjes nog even aan in een hete (gietijzeren) pan, met wat van de eerder gemaakte shoarma olie. Bak ze kort op boven een heet vuur
Verwarm de pitabroodjes
Snij de pitabroodjes open en maak ze mooi op met de vega shoarma en de verschillende garnering en saus