Deze keer maakte ik op de braai een tomatensoep van vers geplukte tomaten uit eigen moestuin. Zonder moestuin kan natuurlijk ook, probeer een variatie aan verschillende type tomaten te gebruiken om zo verschillende smaken bij elkaar te brengen.
Uiteraard kan dit ook gewoon in de oven of op een kamado :)
Dit recept is erg makkelijk en snel, en je kan 'm elke keer weer op een andere manier maken.
Snij alle tomaten in grove stukken en doe ze in een ovenschaal
Schil de uien en snijd in grove stukken, voeg toe aan de tomaten
Schil de knoflook en snijd in grove stukken, voeg toe aan de tomaten
Voeg naar smaak olijfolie (ik gebruikte zelfgemaakte rozemarijn olijfolie), rub, peper en zout toe en roer door elkaar
Zet de schaal op de braai, bbq of in de oven en laat dit een uurtje pruttelen
Wanneer alles zacht is geworden schenk je het over in een grote Dutch Oven voeg een flinke scheut water toe
Pureer met een staafmixer alles tot de gewenste gladheid of grove stukken. Je kunt nu eventueel wat meer volume maken door extra water toe te voegen, blijf wel proeven of er nog wat smaak bij moet
Hang de Dutch Oven boven het vuur, en breng het geheel even aan de kook
Snij de ciabatta (of welk brood je gebruikt) in grove stukken
Meng in een kommetje een paar scheuten olijfolie (ik gebruikte zelfgemaakte rozemarijn olijfolie), rub, peper en zout door elkaar
Giet het olijfoliemengsel in een skillet en voeg de stukken brood toe
Zet de skillet op de braai en rooster de stukken brood langzaam tot ze goudbruin en knapperig zijn