Print Options:

Eendenborst gerookt op winterthee

Ingrediƫnten
    Rub
  • suiker
  • zout
  • chinese 5 spices
  • peper (vers gemalen)
  • Rookpakketje
  • 5 thee (Albert Heijn winterthee)
  • rijst
  • peperkorrels
  • steranijs
  • rookhout snippers (maple, geweekt in water)
  • gedroogde sinaasappelschil (zoet)
Instructions
  1. Bereid een bbq voor met een dometemperatuur van zo'n 70 tot 80 graden

  2. Snij de vetlaag van de eendenborst kruislings in

  3. Strooi de ingrediƫnten voor de rub over de eendenborst en wrijf goed in, doet dit aan beide kanten. Laat de rub een uur of 8 intrekken.

  4. Maak met aluminumfolie een pakketje voor het roken. Begin met een flinke laag rijst, daarover alle kruiden en specerijen. Doe als laatste de natte (uitgelekte) rookchips.
    Vouw het pakketje dicht, maar laat ruimte over voor de rook om te ontsnappen

  5. Leg het rookpakketje op de kolen

  6. Leg de eendenborst indirect op het rooster

  7. Laat de eendenborst langzaam garen tot uiterlijk 50 graden

  8. Laat de eendenborst eventueel een uur of twee rusten, dan kan de smaak er nog beter intrekken.

  9. Verhit een skillet op de bbq en leg de eendenborst op de vetkant in de pan. Laat het vet smelten. Keer af en toe de eendenborst om

  10. Laat de eendenborst even een kwartiertje rusten en snijd daarna in mooie plakjes