Eendenborst warm gerookt op thee. Klinkt moeilijk, is het niet.
Dit is een heerlijk recept voor gerookte eend. Lekker bij de borrel bijvoorbeeld. Laat je fantasie lekker zijn gang gaan en combineer diverse smaken om je stukje eend mee te roken.
Bereid een bbq voor met een dometemperatuur van zo'n 70 tot 80 graden
Snij de vetlaag van de eendenborst kruislings in
Strooi de ingrediƫnten voor de rub over de eendenborst en wrijf goed in, doet dit aan beide kanten. Laat de rub een uur of 8 intrekken.
Maak met aluminumfolie een pakketje voor het roken. Begin met een flinke laag rijst, daarover alle kruiden en specerijen. Doe als laatste de natte (uitgelekte) rookchips.
Vouw het pakketje dicht, maar laat ruimte over voor de rook om te ontsnappen
Leg het rookpakketje op de kolen
Leg de eendenborst indirect op het rooster
Laat de eendenborst langzaam garen tot uiterlijk 50 graden
Laat de eendenborst eventueel een uur of twee rusten, dan kan de smaak er nog beter intrekken.
Verhit een skillet op de bbq en leg de eendenborst op de vetkant in de pan. Laat het vet smelten. Keer af en toe de eendenborst om
Laat de eendenborst even een kwartiertje rusten en snijd daarna in mooie plakjes