Toon posts:

Het BBQ hardware, mod, recepten en creaties topic - deel 4 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 ... 86 ... 278 Laatste
Acties:

Onderwerpen


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Arrien
  • Registratie: Januari 2009
  • Niet online
Ik denk dat jij deze methode nodig hebt: Spareribs – Fall of the bone 2.0

Deze methode werkt voor ons zeer goed, 2 uur garen, 1/2 uur afgrillen
Supermalse ribben, en echt fall of the bone

http://www.avfoto.nl


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • koen3950
  • Registratie: November 2008
  • Laatst online: 20:55
greatgonzo schreef op vrijdag 22 mei 2020 @ 21:11:

Hoe zouden jullie dit opbouwen? Ik dacht eerst alleen kolen aan de linkerkant en dan de kip ook op het kolenrooster, maar dan zover mogelijk er van af.
Maar dan nog denk ik dat het zo dicht bij de kolen te hard gaat. En waar laat ik het vocht in druipen..

Iemand tips?
In de weber 57 zet ik em in het midden van de kolenrooster met kolen rondom, gaat perfect. Ik gebruik zo’n chickensitter met ingebouwde druippan.

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • bvsteyn
  • Registratie: November 2003
  • Laatst online: 18:55
Koffie schreef op vrijdag 22 mei 2020 @ 21:15:
[...]


Voor het avondeten hadden we kreeft, zalm teruyaki, gamba's en groene salade
Waar haal jij de kreeften en zijn die een beetje betaalbaar? Je maaltijd zag er weer overheerlijk uit!

Heb gisteren trouwens naar jouw recept de zalm klaargemaakt. Eerst de stukken zalm drie uurtjes in de Allbrine laten zwemmen en daarna op de kamado rustig laten garen naar een kerntemperatuur van 45 graden. De zalm kon je echt naar binnen slurpen zo lekker was ie! _/-\o_



Het grootste stuk was 475 gram en het kleinere stuk 275. Het was zo weg met 2 volwassenen en 2 kids (5 & 8.) 8)

  • THxZ0NE
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 16:45
InfoTracer schreef op vrijdag 22 mei 2020 @ 17:49:
[...]


Voor mals en dat het van het bot af valt zou ik meer richting de 2-2-0.5 methode gaan. Dit bij wat minder dik beveesde ribben.
Bedoel je deze methode?
https://www.mom4real.com/...s-using-the-2-2-1-method/

  • copykat
  • Registratie: September 2009
  • Laatst online: 18:36

copykat

Good copy isn't bad

Koffie schreef op vrijdag 22 mei 2020 @ 21:15:
[...]

Dat is eigenlijk best wel gelukt :Y)

[Afbeelding]

5 zakjes AH Winter thee
rijst
peperkorrels
steranijs
maple hout

Eendenborst ingerubt met een mengsel van suiker, zout, 5 spices en gekneusde zwarte peperkorrels.
Ik heb gerookt tot een graadje of 50, daarna laten rusten en afkoelen en toen nog even in een skillet aangebakken op de eigen vetlaag.
Omdat ik wat eerder klaar was heb ik dit ingepakt en weggelegd en later nog even in de alu folie op de q gelegd.
Daarna in plakjes gesneden voor bij de borrel.

Ook gemaakt voor bij de borre:
Stuk buikspek (eigenlijk 2 losse stukken) een paar uur in de grate goods allbrine laten dobberen. Daarna afgedroogd en flink in de van Beekum "dry rub all use" gezet.
Vervolgens met een stukje kersenhout gerookt tot 70-75 graden. In plakken gesneden en deze vervolgens hot&fast afgegrild.

Voor het avondeten hadden we kreeft, zalm teruyaki,....

[Afbeelding]


[Afbeelding]
De Zalm ziet er erg lekker uit!
Honing en basterdsuiker?

Als ik naar links kijk zie ik rechts niks..............


  • Artbij
  • Registratie: Augustus 2006
  • Laatst online: 20-02 08:43
Ik ben op zoek naar een mooie tafel voor mijn primo oval liefst iets met een kastje en een hard blad. Alles wat ik online vind is schrikbarend duur.

Iemand misschien een tip voor wat vriendelijk geprijsde tafels?

Met gestrekt been.


Acties:
  • +2Henk 'm!

  • Koffie
  • Registratie: Augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

bvsteyn schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 09:46:
[...]


Waar haal jij de kreeften en zijn die een beetje betaalbaar? Je maaltijd zag er weer overheerlijk uit!
Geheimpje : gewoon bij de Lidl :+
Idem voor eendenborstfilet :Y)

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • InfoTracer
  • Registratie: November 2001
  • Laatst online: 21:16
Bedoel onderstaande. Alleen dan staat er in het verhaal een stukje over de tijd om aan te passen naar smaak.

https://www.bbq-nl.com/3-2-1-spareribs/

  • PnD
  • Registratie: Juli 2002
  • Laatst online: 16:37

PnD

like in Pinda ^_^

Vandaag met dit http://www.bbqforum.nl/fo...hp?24962-Pulled-Riblappen recept aan de slag alleen dan met deze rub https://www.bbq-nl.com/pulled-beef en wat whisky eiken snippers.

Staat sinds 9 uur rond de 90 graden op en om 12 uur de "2e fase" gestart. Lijkt me sterk dat het vlees zoveel vocht gaat loslaten als in het recept dus wellicht nog wat bouillon erbij straks. Ben benieuwd hoe het gaat smaken. Het ruikt in ieder geval 👍🏽👍🏽👍🏽😋😋😋


  • Koffie
  • Registratie: Augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

copykat schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 11:14:
[...]

De Zalm ziet er erg lekker uit!
Honing en basterdsuiker?
Thanks. Is teriyaki Koffie in "Het BBQ hardware, mod, recepten en creaties topic - deel 4"

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


  • Boudewijn
  • Registratie: Februari 2004
  • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

Koffie schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 12:13:
[...]

Geheimpje : gewoon bij de Lidl :+
Idem voor eendenborstfilet :Y)
Kreeftjes ook?

De zalm en eend is wel goed betaalbaar te roggelen. Kreeft vaak wat lastiger.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


  • Koffie
  • Registratie: Augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

Boudewijn schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 13:49:
[...]

Kreeftjes ook?

De zalm en eend is wel goed betaalbaar te roggelen. Kreeft vaak wat lastiger.
De zalm haal ik bij de groothandel, de een en kreeft zijn dus van de Lidl ;)

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


  • bvsteyn
  • Registratie: November 2003
  • Laatst online: 18:55
Koffie schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 12:13:
[...]

Geheimpje : gewoon bij de Lidl :+
Idem voor eendenborstfilet :Y)
Goed om te weten! Zal d'r de volgende keer eens op letten als ik daar ben..

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • IdieEasy
  • Registratie: September 2014
  • Laatst online: 22-03 18:05

IdieEasy

Death comes swiflty.. for me

Toch weer even een overzichtje van de afgelopen ~ 1,5 week.

We begonnen met een Tomahawk, niet mijn favoriete stuk vlees, maar vond het leuk om het een keer mee gemaakt te hebben:

Hij zag er niet slecht uit


Even in de kruiden gezet:

Hup de bbq op:

Zag er best goed uit:

En er vanaf:

En natuurlijk gesneden:

Al met al goed geslaagd, maar ribeye is niet mijn stuk vlees.

Dus wat doe je dan? Nou, in diezelfde levering zat ook ~4 kilo entrecote:


Rond de 250-300 op de lidl kamado gegooid en snel afgegrild:


Toen dunne stripjes gesneden:

Goed gelukt! Nou wil mijn vriendin de volgende keer haar eigen stuk.... Tsja, hij was in ieder geval heerlijk!


En gisteren afgesloten met een stuk picanha, niet zoveel foto's gemaakt, al redelijk vaak gemaakt:


Eerste keer op de lidl kamado ipv op de weber. Was leuk om te doen, wel wat lastig om de temperatuur goed in te schatten tijdens het voorbereiden. Ik ging van 130 graden naar 95 graden toen ik het pannetje (heat deflector) erin had gezet. Dit zal te maken hebben met lucht toevoer, daar moet ik nog wat mee spelen.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • PnD
  • Registratie: Juli 2002
  • Laatst online: 16:37

PnD

like in Pinda ^_^

PnD schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 12:58:
Vandaag met dit http://www.bbqforum.nl/fo...hp?24962-Pulled-Riblappen recept aan de slag alleen dan met deze rub https://www.bbq-nl.com/pulled-beef en wat whisky eiken snippers.

Staat sinds 9 uur rond de 90 graden op en om 12 uur de "2e fase" gestart. Lijkt me sterk dat het vlees zoveel vocht gaat loslaten als in het recept dus wellicht nog wat bouillon erbij straks. Ben benieuwd hoe het gaat smaken. Het ruikt in ieder geval 👍🏽👍🏽👍🏽😋😋😋

[Afbeelding]
Was erg lekker, maar mijn bakblik was te groot, daardoor te weinig onder het vocht gestaan. Niet kunnen pullen, maar het was wel lekker mals.

  • Appie Heijn
  • Registratie: November 2002
  • Laatst online: 27-03 01:37
Hier inmiddels ook wat verder met het "onderzoek", ik twijfel nu nog tussen de
Kamado Joe Classic 1 en de
Masterbuilt Gravity Series 560
Uiterlijk totaal verschillend
De 560 heeft een groter en praktischer kookoppervlak.
Prijs nagenoeg gelijk.
Gevoelsmatig gaat een kamado langer mee echter vind ik de besturing van de 560 ook wel erg interessant. Natuurlijk kan dat achteraf ook nog op de KJ echter is de prijs dan niet meer vergelijkbaar.

Keuzes....

44x Trina 330WP @ SMA 10.00; Hitachi Yutaki 5,5KW AIO 280L


  • PnD
  • Registratie: Juli 2002
  • Laatst online: 16:37

PnD

like in Pinda ^_^

Appie Heijn schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 22:22:
Hier inmiddels ook wat verder met het "onderzoek", ik twijfel nu nog tussen de
Kamado Joe Classic 1 en de
Masterbuilt Gravity Series 560
Uiterlijk totaal verschillend
De 560 heeft een groter en praktischer kookoppervlak.
Prijs nagenoeg gelijk.
Gevoelsmatig gaat een kamado langer mee echter vind ik de besturing van de 560 ook wel erg interessant. Natuurlijk kan dat achteraf ook nog op de KJ echter is de prijs dan niet meer vergelijkbaar.

Keuzes....
Gaaf apparaat, maar je kan niet direct boven de kolen afgrillen toch? Of word de hitte zo direct gestuurd dat het effect hetzelfde is?

  • Appie Heijn
  • Registratie: November 2002
  • Laatst online: 27-03 01:37
@PnD Ik heb vandaag redelijk wat gelezen op een duits forum, deze bbq heb je in een paar minuten op "searing temp" door de ventilator. Met een ei zal dat wellicht ook lukken met alle schuiven open.

Die cowboy voiceover.... _O-

[Voor 36% gewijzigd door Appie Heijn op 24-05-2020 08:05]

44x Trina 330WP @ SMA 10.00; Hitachi Yutaki 5,5KW AIO 280L


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • ndonkersloot
  • Registratie: September 2009
  • Laatst online: 27-03 14:44
Dadelijk wat dikbevleesde ribs op de Q. Het weer is minder dan verwacht maar ahwel, debbq smelt niet.

Iemand nog een aanrader voor een lekkere dry rub?

Fujifilm X-T3 | XF16mm f/2.8 | XF35mm f/2.0 | Flickr: ndonkersloot


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Koffie
  • Registratie: Augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

Geen foto's deze keer :)
Gisteren kwamen lieve vrienden op de borrel. Hij is mijn bbq maatje, zij is vegetarisch (zonder te zeuren. Of beter: ze eet geen vlees). Ik vind het altijd leuk om dan iets nieuws, bijzonders te maken wat vega is.

Gisteren als snack, voor de fun en om te proberen vegetarisch broodje 'hotdog' gemaakt, maar dan met wortel ipv worst.
Was lekker, weer eens wat anders en kwam niet geforceerd over. Volgende keer wat grotere wortels ipv die zielige kleintjes in een zakje die ik nu had.

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Chevy454
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
Appie Heijn schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 22:22:
Prijs nagenoeg gelijk.
Gevoelsmatig gaat een kamado langer mee echter vind ik de besturing van de 560 ook wel erg interessant. Natuurlijk kan dat achteraf ook nog op de KJ echter is de prijs dan niet meer vergelijkbaar.

Keuzes....
Grappig, sinds de lockdown ook aan het kijken voor een extra Q. Zeker omdat de vrouw liever heeft dat ik een Q koop ipv een teckelpup 8)7 extra struikelgevaar enzo :+

Maar die Masterbuilt 560 is een mooi ding maar lijkt me een energievreter. Voor 6 uurtjes moest men het reservoir alweer vullen.

Een kamado is dan een stuk zuiniger. De vraag is natuurlijk hoevaak je die gaat gebruiken...

Ik vergelijk deze met de KJC2, dan kan ik deze masterbuilt en de kamado versie kopen. Hoezo luxe probleem :?

Wanneer iedereen zijn hoofd verliest en jij houdt het hoofd koel dan heb jij het probleem niet begrepen. You think I'm expensive, try hiring an amateur.


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • PWM
  • Registratie: Oktober 2000
  • Niet online
Appie Heijn schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 22:22:
Hier inmiddels ook wat verder met het "onderzoek", ik twijfel nu nog tussen de
Kamado Joe Classic 1 en de
Masterbuilt Gravity Series 560
Uiterlijk totaal verschillend
De 560 heeft een groter en praktischer kookoppervlak.
Gaaf ding, maar wat kost ie :? Ik zie dat je ze in de US voor ~450,- (€540,- met NL BTW) kan vinden. Hier vind ik ze voor 799,-. Een fors verschil.

Maar het concept spreekt mij wel erg aan.

EDIT:

Er is ook een Gravity Series 1050, die in de US 799,- kost (gerekend met NL BTW). Flinke premium dus hier. Zal wel grijze import zijn met deze prijzen gok ik.

[Voor 12% gewijzigd door PWM op 24-05-2020 12:18]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Appie Heijn
  • Registratie: November 2002
  • Laatst online: 27-03 01:37
@Chevy454
Energievreter valt mee hoor, keuze tussen briketten(7kg) en houtskool(4,5) hele kolom vol kun je 12-15 uren op stoken. Niet vol gas natuurlijk maar wanneer doe je dat voor langere tijd?
In Duitsland en NL kost de 560 een €799 euro de KJ Classic 1 zie ik voor €850 langs komen. Voor mij is dat vergelijkbaar te noemen.
Echter de Classic 2 is veel duurder met een €1400-1500

Wat verbruikt een 43-46cm aan kolen heel grof zeg maar?
Grootste verschil tussen een KJ en de 560 zal de duurzaamheid schat ik in, aan zo'n ei kan niet veel kapot. Aan een stalen Q met elektronische regeling wel.

De masterbuilt kamado (broertje van de KJ) heb ik ook nog even aan getwijfeld alleen mist die het flexibele kooksysteem en heeft een volledige heat deflector ipv 2x een halve. Wil je dat aanpassen dan ben je meer kwijt dan wat je voor een KJ betaald, alleen de zwarte kleur van de masterbuilt spreekt mij wel iets meer aan.

[Voor 13% gewijzigd door Appie Heijn op 24-05-2020 13:03]

44x Trina 330WP @ SMA 10.00; Hitachi Yutaki 5,5KW AIO 280L


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • ShadowBumble
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 22:48

ShadowBumble

Professioneel Prutser

Appie Heijn schreef op zondag 24 mei 2020 @ 12:59:
@Chevy454
De masterbuilt kamado (broertje van de KJ) heb ik ook nog even aan getwijfeld alleen mist die het flexibele kooksysteem en heeft een volledige heat deflector ipv 2x een halve. Wil je dat aanpassen dan ben je meer kwijt dan wat je voor een KJ betaald, alleen de zwarte kleur van de masterbuilt spreekt mij wel iets meer aan.
Uhm nee, ik heb de Masterbuilt gekocht ( wordt "soon" geleverd) en heb een universeel "Dive & conquer" systeem gekocht (Totaal 784 Eur Incl Q.). Dan ben je nog ruim goedkoper uit dan een rode Kamado Joe Classic 1. (850-899).

Het is een beetje wat je wilt er zijn wel wat meer voor en nadelen tussen de twee. de Masterbuilt is eigenlijk gewoon een Classic 1 zonder dive & conquer (standaard) maar weer met de betere firebox van de Classic 2.

"Allow me to shatter your delusions of grandeur."


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Chevy454
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
PWM schreef op zondag 24 mei 2020 @ 11:53:
Gaaf ding, maar wat kost ie :? Ik zie dat je ze in de US voor ~450,- (€540,- met NL BTW) kan vinden. Hier vind ik ze voor 799,-. Een fors verschil.
Een Yoder kost in de US ook veel minder.
Je kunt altijd vergelijken maar douane kosten, vervoer etc kan ik ze niet voor 250 euro gaan halen.
Appie Heijn schreef op zondag 24 mei 2020 @ 12:59:
de KJ Classic 1 zie ik voor €850 langs komen. Voor mij is dat vergelijkbaar te noemen.

De masterbuilt kamado (broertje van de KJ) heb ik ook nog even aan getwijfeld alleen mist die het flexibele kooksysteem en heeft een volledige heat deflector ipv 2x een halve. Wil je dat aanpassen dan ben je meer kwijt dan wat je voor een KJ betaald, alleen de zwarte kleur van de masterbuilt spreekt mij wel iets meer aan.
De masterbuilt kost 699 en dan nog een het D&C system voor 200 euro erbij en je hebt voor 900 euro een zwarte KJC1 en 2 hele rooster setups. Ook wel handig soms.
Grootste verschil tussen een KJ en de 560 zal de duurzaamheid schat ik in, aan zo'n ei kan niet veel kapot. Aan een stalen Q met elektronische regeling wel.
De magneetschakelaars zijn dus al zwak naar wat ik lees. Bij een ei kan de top eraf scheuren en dan zit je met een backorder tgv Corona van 2 maanden. De vuurkorf is sinds het gesegmenteerd is veel robuster.
Maar de 560 is wel een mooi plaatje om naar te kijken.

Wanneer iedereen zijn hoofd verliest en jij houdt het hoofd koel dan heb jij het probleem niet begrepen. You think I'm expensive, try hiring an amateur.


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Appie Heijn
  • Registratie: November 2002
  • Laatst online: 27-03 01:37
@ShadowBumble de KJ heeft ook nog een aslade, geen idee of dat qua gebruiksgemak een enorm verschil maakt...
Welke Divide & Conquer set heb je gekocht voor je masterbuilt?

44x Trina 330WP @ SMA 10.00; Hitachi Yutaki 5,5KW AIO 280L


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • ShadowBumble
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 22:48

ShadowBumble

Professioneel Prutser

Appie Heijn schreef op zondag 24 mei 2020 @ 14:42:
@ShadowBumble de KJ heeft ook nog een aslade, geen idee of dat qua gebruiksgemak een enorm verschil maakt...
Welke Divide & Conquer set heb je gekocht voor je masterbuilt?
Klopt inderdaad die asla zit bij de KJ1 Classic 1 wel maar in hoeverre dat handig is geen idee. Lijkt mij dat het aardig de luchtstroom beïnvloed. Gewoon een universele dacht bij kamado grills.

De originele kan natuurlijk ook nog maar dan ben je wel zeker het dubbele kwijt.

"Allow me to shatter your delusions of grandeur."


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • copykat
  • Registratie: September 2009
  • Laatst online: 18:36

copykat

Good copy isn't bad

Appie Heijn schreef op zondag 24 mei 2020 @ 12:59:
@Chevy454
Energievreter valt mee hoor, keuze tussen briketten(7kg) en houtskool(4,5) hele kolom vol kun je 12-15 uren op stoken. Niet vol gas natuurlijk maar wanneer doe je dat voor langere tijd?
In Duitsland en NL kost de 560 een €799 euro de KJ Classic 1 zie ik voor €850 langs komen. Voor mij is dat vergelijkbaar te noemen.
Echter de Classic 2 is veel duurder met een €1400-1500

Wat verbruikt een 43-46cm aan kolen heel grof zeg maar?
Grootste verschil tussen een KJ en de 560 zal de duurzaamheid schat ik in, aan zo'n ei kan niet veel kapot. Aan een stalen Q met elektronische regeling wel.

De masterbuilt kamado (broertje van de KJ) heb ik ook nog even aan getwijfeld alleen mist die het flexibele kooksysteem en heeft een volledige heat deflector ipv 2x een halve. Wil je dat aanpassen dan ben je meer kwijt dan wat je voor een KJ betaald, alleen de zwarte kleur van de masterbuilt spreekt mij wel iets meer aan.
Hoe meer de grill ruimte open is , des te slechter de efficiëntie met brandstof.
Warmte in de lucht is letterlijk de aarde opwarmen... :+
Snel verwarmen en grillen maakt niet veel uit denk ik maar low and slow wil je massa en afgesloten ruimte hebben om de energie zo lang mogelijk vast te houden.
Dus ik zou bedenken welke dingen je het meest gaat maken. Dat bepaald je kolen/ brikketten verbruik in grote mate.
Korte sessies betekend met kamado nutteloos opwarmen vh keramiek. Hoe groter destemeer massa om op te stoken. Dan zou je 560 beter bij je gebruik passen.


Masterbuild, geesh, de hoeveelheid merken die een " broertje" zijn van een A-merk loopt aardig op.
Als het een "clone" is dan zouden alle extra's ook passen vd KJC.

Conclusie is eigenlijk 700-999 euro is het bedrag wat je minimaal kwijt bent voor een large Kamado met flexibele multicook systemen. (submerk met goede mechanische eigenschappen.)
Altijd nog de helft van een A-Merk.
Doet je bedenken wat dan de andere helft vh bedrag moet dekken?
Naam? Garantie? Reorder parts mogelijkheid na 15 jaar?
Als je twee keer een nieuwe kan kopen voor het zelfde geld is garantie ook minder belangrijk..

Alle masterbuild's zijn in backorder zag ik.

Als ik naar links kijk zie ik rechts niks..............


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Mivadebe
  • Registratie: September 2004
  • Laatst online: 18:51
Ik twijfel nog tussen de masterbuilt en de nog onbekende grill Bill van Nederlandse bodem.

Daar is de firebox echter een geheel van mulliet tov de AMP firebox met KJ garantie van de masterbuilt.
Wel weer prima looks en in de showroom zag alles er heel degelijk uit.

De prijs van de masterbuilt is wel weer gunstig.

Keuzestress!

[Voor 5% gewijzigd door Mivadebe op 24-05-2020 15:48]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • ShadowBumble
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 22:48

ShadowBumble

Professioneel Prutser

copykat schreef op zondag 24 mei 2020 @ 15:31:

Masterbuild, geesh, de hoeveelheid merken die een " broertje" zijn van een A-merk loopt aardig op.
Als het een "clone" is dan zouden alle extra's ook passen vd KJC.
Het is echt een classic clone inderdaad want alle toebehoren passen erop van de KJ Classic reeks. Ik heb hier al echt een hoop liggen maar het wachten is op de levering van de MB.

Zoals ik al eerder in het topic heb aangegeven schijnt de batch van Juni ook de laatste batch te zijn van de MasterBuilt Kamado omdat deze dusdanig goed verkoopt dat het de oorspronkelijke Classic reeks in de weg zit. De garanties etc zijn namelijk ook allemaal hetzelfde als die van de Kamado Joe.

Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit dat hij hier staat, heb er echt enorm zin in :D

[Voor 30% gewijzigd door ShadowBumble op 24-05-2020 16:11]

"Allow me to shatter your delusions of grandeur."


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • copykat
  • Registratie: September 2009
  • Laatst online: 18:36

copykat

Good copy isn't bad

Ik denk dat het terug te brengen is op
Max budget.
Schalen ,firebox, framewerk qualiteit.
Dan beschikbare toebehoren en kwaliteit daarvan.

Opties zijn stukje bij beetje te kopen dus dit kan ook later als de Kamadokwaliteit maar goed is.
Zolang je maar zeker weet dat de opties passen en beschikbaar zijn.

Als ik het goed heb:
Bastard, grill guru, grill grizzly.
KJ classic, masterbuild.
Grill bill, zelfde fabriek.....

Segmenteerde fire box en kick ash rooster systeem. Beter dan klasieke fire box en plaatje met een schraapgat er onder.

Kwestie van je kernpunten opschrijven en afvinken op de merken.
De meeste vinkjes en de goedkoopste prijs is dan je keuze. 😁

@ShadowBumble
Heb je ze in een showroom? (als ze binnen zijn bedoel ik)
Of gewoon als klant besteld?
Ik moet zeggen dat het inderdaad interessant is als de belangrijke delen van hogekwaliteit zijn als een KJ maar zonder de hoge prijs..

[Voor 15% gewijzigd door copykat op 24-05-2020 16:18]

Als ik naar links kijk zie ik rechts niks..............


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • ShadowBumble
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 22:48

ShadowBumble

Professioneel Prutser

copykat schreef op zondag 24 mei 2020 @ 16:13:
@ShadowBumble
Heb je ze in een showroom? (als ze binnen zijn bedoel ik)
Of gewoon als klant besteld?
Ik moet zeggen dat het inderdaad interessant is als de belangrijke delen van hogekwaliteit zijn als een KJ maar zonder de hoge prijs..
Ik heb hem gewoon als klant aangeschaft naar heb er een uurtje of 25 research inzitten omdat ervaringen erg summier waren en ze enorm populair zijn. Dus vandaar dat ik er redelijk wat van dit specifieke type af weet.

"Allow me to shatter your delusions of grandeur."


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • copykat
  • Registratie: September 2009
  • Laatst online: 18:36

copykat

Good copy isn't bad

Hier?
Op de foto's is er een metalenrooster, zou je met die D&C niet extra voordeel hebben aan die houtskoolkorf met divider?

Mooie set hoor, nette prijs.

Als ik naar links kijk zie ik rechts niks..............


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • ToyotaMR2
  • Registratie: Mei 2005
  • Laatst online: 20:16
Iemand hier die zelf een rookkanaal in de tuin/overkapping oid gemaakt heeft en daar iets over kan zeggen.

Werkwijze, voordeel/nadeel en of dat wettelijk zomaar mag?

Ik wil de plantenbak onder onze overkapping opofferen voor mijn bbq hoek.
Direct naast mij zit een 2 verdiepingen appartement. De rook zou dus hun kan op kunnen trekken.
Om hun daarvan te ontlasten dacht ik iets van afzuigkap te installeren met een pijp zodat de rook hoger uitkomt dan hun raam.

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • RoelsRules
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 21:45
Artbij schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 12:10:
Ik ben op zoek naar een mooie tafel voor mijn primo oval liefst iets met een kastje en een hard blad. Alles wat ik online vind is schrikbarend duur.

Iemand misschien een tip voor wat vriendelijk geprijsde tafels?
Zelf 1 maken een optie? Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan en is een leuk projectje. En de kosten zijn een fractie van die standaard tafels.
Het is relatief goed te doen, in ieder geval makkelijker ivt de overkapping die ik speciaal voor de primo heb gemaakt ;)

tja, wat hier stond heb ik al lang niet meer...


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Martinusz
  • Registratie: December 2006
  • Nu online
ShadowBumble schreef op zondag 24 mei 2020 @ 15:58:
[...]
Zoals ik al eerder in het topic heb aangegeven schijnt de batch van Juni ook de laatste batch te zijn van de MasterBuilt Kamado omdat deze dusdanig goed verkoopt dat het de oorspronkelijke Classic reeks in de weg zit.
Ik heb 3 verkopers gesproken en die bewering dat het een laatste batch is is echt onzin, totaal uit de lucht gegrepen.
Sterker nog ze verwachten dat er juist meer hierheen komen omdat ze zo goed verkopen.

Voor de info, Masterbuilt is het moederbedrijf van Kamado Joe ;) niet andersom :)

Float like a butterfly, sting like a bee.


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • ShadowBumble
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 22:48

ShadowBumble

Professioneel Prutser

Martinusz schreef op zondag 24 mei 2020 @ 20:47:
[...]

Ik heb 3 verkopers gesproken en die bewering dat het een laatste batch is is echt onzin, totaal uit de lucht gegrepen.
Sterker nog ze verwachten dat er juist meer hierheen komen omdat ze zo goed verkopen.
Of dit de laatste ia geen idee de ene verkoper roept van wel de andere niet. Los dat dat altijd speculatie is want waarom een goed verkopend product stop zetten, echter zal het overigens niet de eerste keer zijn dat MB/KJ dit doen kijk maar maar de zwarte kamado joe’s die iedere keer een enorm succes zijn maar altijd gelimiteerd in oplage en dan weer voor een periode verdwijnen.

Ik ben in ieder geval blij dat ik er eentje heb :)

"Allow me to shatter your delusions of grandeur."


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • PWM
  • Registratie: Oktober 2000
  • Niet online
Ik was bij de Makro vandaag, waar de Weber E-5770 voor 250,- (in de BTW) verkocht werd. Dat lijkt me een mooi koopje voor degene die die zoekt :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • vso
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online

vso

tja...

PWM schreef op zondag 24 mei 2020 @ 21:41:
Ik was bij de Makro vandaag, waar de Weber E-5770 voor 250,- (in de BTW) verkocht werd. Dat lijkt me een mooi koopje voor degene die die zoekt :)
spreek een medewerker aan .. vraag of je het show model mee mag nemen .. scheelt je 50% of meer ..

Zo heb ik mijn smoker gekocht ..

Tja vanalles


Acties:
  • +35Henk 'm!

  • Koffie
  • Registratie: Augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

Dossier Koffie's braaihok (en hoe het zo kwam)

Heel mijn leven lang heb ik geroepen dat de enige goede bbq een gasbbq was. Tot dat ene moment, dat het vonkje naar mij oversprong. Het vonje kwam uiteraard van houtskool af ;)
Een goede vriend van mij vroeg of ik zin had om mee te gaan naar de launch party van het nieuwe Smokey Goodness boek (Smokey Goodness 3 – Het bigger, better BBQ boek). Hoewel ik er verder niet zoveel mee had, leek het me een leuk dagje uit.
Zoals gezegd, sloeg er daar al een vonkje over. Ter plekke lid geworden van de faceboekgroep Smoke&BBQ waar die vriend moderator was.
Thuisgekomen bleef het kriebelen, de hele week lezen op internet naar hoe dat er aan toe ging. Er ging een wereld voor me open.

Een week later was ik bij mijn ouders op bezoek om te helpen klussen. Terloops vroeg mijn vader of ik nog iemand wist die een bbq zocht. Hij had al een paar jaar een ongebruikte bbq, nieuw in doos, staan en dat mocht nu toch wel eens weg. Bij nadere inspectie bleek het om een hagelnieuwe Weber 47cm OT-Premium te gaan :o
Natuurlijk een afspraak gemaakt met mijn maatje voor een spoedcursus bbq'en en een week of 2 later stond ik ineens spareribs op 3-2-1 manier te bereiden.
Sindsdien is de hobby nogal uit de klauwen gelopen :+

Begin 2019 was er een nieuw vonkje: ik wilde zelf een braai bouwen van steen, met een buitenkeuken.
Na een paar maanden met dit idee rondgelopen te hebben kreeg het meer en meer vorm.
We besloten om een overkapping tegen een bestaande schuur te bouwen. De overkapping zou dan 4x4 worden. De indeling had ik ook al in mijn hoofd, maar daar is uiteindelijk niets van terecht gekomen.
Er was niet veel op papier, eigenlijk alleen het geraamte van de daadwerkelijk overkapping. Tijdens de bouw hebben we diverse dingen ter plekke bedacht en doorgevoerd.
Tot halverwege de bouw had ik nog steeds het idee om een stenen braai te bouwen, maar na wat verder rekenen en denken toch eens gaan kijken naar een bestaande, 2e hands braai. Die markt bleek dun gezaaid dus met een scheef oog ook naar nieuwe braai's gekeken.
Tijdens mijn zoektocht kwam ik ook een custom made braai tegen op MP. Ontworpen door een stel lassers of ijzerbewerkers oid die er meteen een paar voor de verkoop hadden gemaakt. Na een brutaal bod op deze braai kreeg ik een zeer scherp tegenbod, een week later stond de braai in mijn tuin :)

Omdat de overkapping tegen een bestaande schuur gebouwd werd, konden we redelijk makkelijk elektra en warm/koud water uit de schuur aftappen.
Het braaihok is dus van alle gemakken voorzien: Diverse stopcontacten, verschillende verlichting, wifi access point, warm en koud water, koelkast, vriezer, biertap.

De indeling van het braaihok is uiteindelijk niet geworden wat ik oorspronkelijk voor ogen had. Gaandeweg kwamen er ideeën en voorstellen, en als ze goed waren (en uitvoerbaar) dan werd het direct zo gemaakt. Zo was het helemaal niet de bedoeling om een raam erin te bouwen, de braai zou in het midden van de grijze wand komen te staan en de biertap zou gemaakt worden met een bestaand lekblad van 2 meter.
Ik ben ontzettend blij (en trots!) op hoe het nu gekomen is. Ik geniet met volle teugen wanneer ik lekker sta te rotzooien met vuur en vlees.

BBQ Gear & History:
14-04-2018 Weber 47 cm OT-Premium, nieuw gekregen verkocht
06-06-2018 Jamie Oliver 57 cm Classic BBQ, nieuw gekocht Buiten bedrijf / te koop
[06-06-2019 Weber 57 cm Orignal Kettle, nieuwstaat gekocht voor 5 tientjes Verkocht
30-05-2019 Start bouw braaihok
28-06-2019 Overkapping van braaihok klaar
30-06-2019 Custom build braai, gekocht voor 1650,- via MP
05-10-2019 Start bouw keuken/werkruimte
26-10-2019 Werkruimte/keuken/kastjes klaar
05-01-2020 Braai aangepast om er een standaard rotiserie in te kunnen te plaatsen
24-04-2020 Weber 57 cm OT-Platinum, flink gebruikt. Rijdend onderstel viel van ellende uit elkaar, maar het ging mij om de ketel met een goed werken OT systeem. Geruild voor een zak houtskool
27-04-2020 Verschillende planken en lades gebouwd in de kastjes
16-05-2020 Eindelijk de biertap aangesloten, werd tijd ;)
15-05-2021 The Bastard Large toegevoegd aan de collectie
22-05-2021 Kleine aanpassing aan het braahok. De twee kettles eruit, kamado erin. Werkblad vernieuwd (want hier zitten gaten ingezaagd) en een verhoging voor de kamado gemaak.
14-04-2022 IQ Grills Large toegevoegd aan de collectie

FAQ
- Ben je nu eindelijk klaar met bbq's kopen
Voorlopig ben ik wel klaar ja, maar je weet maar nooit :+

- Geen kamado?
So far heb ik er geen behoefte aan, maar je weet maar nooi :+
Met inmiddels 2 kamado's is dit achterhaald :P

- Waarom 2 kettle's inbouwen als je al een braai hebt, 1 is dan toch genoeg?
De braai is voor het lekkere braai werk, de kettles kamado's voor het low&slow. In de praktijk blijkt het verdomd makkelijk te zijn als je een procureur aan het maken bent en tegelijkertijd ook wat moinkballs kunt maken.

- Zou je het nu anders doen, mis je nog iets?
In principe heb ik nu alles wat ik wil, met ruim voldoende werkruimte.

- Het werkblad lijkt hoog, klopt dat?
Ik heb altijd al een hekel gehad aan lage aanrechtbladen waar je de hele tijd gebukt staat te werken. Heel bewust is het werkblad hoger dan normaal (102 cm) en lekker diep (81 cm).

- Ik heb nog een vraag!
Quote me even, dan zal ik proberen antwoord te geven :Y)

Foto's:



Nieuwe foto's met kamado:

[Voor 7% gewijzigd door Koffie op 18-05-2022 15:55]

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • ShadowBumble
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 22:48

ShadowBumble

Professioneel Prutser

Koffie schreef op zondag 24 mei 2020 @ 21:58:
FAQ
- Ben je nu eindelijk klaar met bbq's kopen
Voorlopig ben ik wel klaar ja, maar je weet maar nooit :+
Tot van de zomer :)
Koffie schreef op zondag 24 mei 2020 @ 21:58:
- Het werkblad lijkt hoog, klopt dat?
Ik heb altijd al een hekel gehad aan lage aanrechtbladen waar je de hele tijd gebukt staat te werken. Heel bewust is het werkblad hoger dan normaal (102 cm) en lekker diep (81 cm).
Ik heb 2 weken terug het hout bestelt en ik heb ook absoluut niet de ruimte om nog een overkapping puur voor de BBQ te maken. Dus ik ga waarschijnlijk een stukje overkapping erbij maken ( heb nu een overkapping van 3x3 in mijn tuin) en daaronder een soort van verplaatsbare kar waarin de Kamado komt.

Of gewoon een overkapping boven mijn kar nog niet helemaal over uit.

Ook ik heb een gruwelijk pest hekel aan al die "te lage" keukens dus mijn kar wordt ook 1m hoog en 80cm diep :)

"Allow me to shatter your delusions of grandeur."


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Artbij
  • Registratie: Augustus 2006
  • Laatst online: 20-02 08:43
RoelsRules schreef op zondag 24 mei 2020 @ 19:05:
[...]

Zelf 1 maken een optie? Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan en is een leuk projectje. En de kosten zijn een fractie van die standaard tafels.
Het is relatief goed te doen, in ieder geval makkelijker ivt de overkapping die ik speciaal voor de primo heb gemaakt ;)

[Afbeelding][Afbeelding]
Die ik nu gebruik heb ik ook zelf gemaakt. Maar wil nu iets beters, met kastjes, evt een lade. Als je goede materialen gebruikt weet ik niet of je zo heel veel goedkoper uit bent dan vanuit de winkel.

Met gestrekt been.


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • miicker
  • Registratie: Juni 2011
  • Niet online
@Koffie heel gaaf! Vraagje, hoe doe je dat met rookontwikkeling van zowel de braai als de Webers? De braai lijkt me niet een groot probleem, die staat bij de opening, maar bij de Webers is het misschien lastiger?

I haven’t slept for three days, because that would be too long.


Acties:
  • +2Henk 'm!

  • copykat
  • Registratie: September 2009
  • Laatst online: 18:36

copykat

Good copy isn't bad

@koffie,
"koffie" Is dat een schijnbeweging?
Zie nergens een koffie apparaat wel een hoop klussmeermiddel opgestapeld.... En een infuus....

:+

Ik zie nog wel een Kamado komen,,, ruimte genoeg daarvoor....

Als ik naar links kijk zie ik rechts niks..............


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Koffie
  • Registratie: Augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

miicker schreef op maandag 25 mei 2020 @ 08:52:
@Koffie heel gaaf! Vraagje, hoe doe je dat met rookontwikkeling van zowel de braai als de Webers? De braai lijkt me niet een groot probleem, die staat bij de opening, maar bij de Webers is het misschien lastiger?
De braai heeft uiteraard een rookkanaal, dus daar weinig last van (al wil er met een foute wind wel eens wat rook vanuit de braai slaan).
De kettle's roken amper, en tijdens periode met rookhout is het ook zo weg.

Kortom, ik heb niets aan afzuiging gedaan en nooit last van een hok vol rook, het vliegt zo weer weg :Y)
copykat schreef op maandag 25 mei 2020 @ 09:05:
@koffie,
"koffie" Is dat een schijnbeweging?
Zie nergens een koffie apparaat wel een hoop klussmeermiddel opgestapeld.... En een infuus....

:+

Ik zie nog wel een Kamado komen,,, ruimte genoeg daarvoor....
De schuur waar het braaihok tegenaan gebouwd is, was voorheen voornamelijk mijn brouwschuur. Daar stond dus serieus een senseo apparaatje voor tijdens het brouwen :+
Ik heb overwogen om iets neer te zetten in het braaihok, maar meestal is het toch al biertijd als je achter de vlammen staat (pavlov effect als je om 10 uur 's ochtends je kolenstarter aansteekt, wil je tijdens het wachten spontaan een biertje opentrekken).

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Cyberpope
  • Registratie: April 2000
  • Niet online

Cyberpope

When does the hurting stop??

Ik kreeg mijn kamado dit weekend niet lekker op temperatuur.

De eerste keer dat ik hem gebruikte, moest ik opletten dat hij niet direct naar de 300 tot 350 graden schoot. Ik had hem gevuld nadat ik de kolen aan het gestoken in een kolenstarter.

De tweede keer ging ook goed en toe wel aangestoken in de kamado zelf. Iets minder houtkool als de eerste keer. Had maar iets kleins en hierna de kamado gesmoord (alles dichtgezet). Na 1,5 uur was hij uit en koud en zat er nog redelijk wat kolen in.

Dit weekend dus deze kolen opnieuw aangestoken en een beetje bijgevuld. Lang niet zo vol als de eerste keer. Maar hij wilde niet lekker op temperatuur komen. Nu was het ruim voldoende voor de hamburgertjes en spiesjes die ik had (150 a 200 graden), maar dat ging met moeite. Zelfs als ik hem helemaal open zet (schuif beneden) wilde hij niet omhoog.

Waar zit mijn fout?
- Te weinig kolen erin?
- Niet de oude kolen erin laten?
- Te veel gruis onderin (van de oude kolen)?

With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • PnD
  • Registratie: Juli 2002
  • Laatst online: 16:37

PnD

like in Pinda ^_^

Ik herbruik mijn kolen ook. Een keer te weinig mijn mandje uitgeschud en toen kreeg ik hem ook niet in een keer goed aan. Ik gok dus op je laatste optie. Ik schud en roer de kolenmand met mijn aspook flink. Dan geen enkel probleem.

Ps. net 3kg procureur gescoord bij de Sligro. Denk dat ik hem in twee delen ga doen aangezien het de eerste keer is dat ik het bereid. Op zoek naar 2 recepten dus 🤗☺

[Voor 27% gewijzigd door PnD op 25-05-2020 09:33]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Cyberpope
  • Registratie: April 2000
  • Niet online

Cyberpope

When does the hurting stop??

Hij ging wel goed aan hoor. Ik zat snel op de 200 graden. Maar hoger ging hij gewoon niet.

With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Quadradial
  • Registratie: Mei 2013
  • Laatst online: 12:12
Cyberpope schreef op maandag 25 mei 2020 @ 09:36:
Hij ging wel goed aan hoor. Ik zat snel op de 200 graden. Maar hoger ging hij gewoon niet.
Lijkt me dat deze niet genoeg zuurstof krijgt.
Ik zou hem eens gruis/as vrij maken en dan alles openzetten.
Als die dan wel door naar de 300 gaat weet je het meteen.

[Voor 6% gewijzigd door Quadradial op 25-05-2020 09:50]

Being offended is feeling your displeasure at the fact that not everyone cares as much about the exact same things as you.


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Bezulba
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 21:00

Bezulba

Formerly known as Eendje

PnD schreef op maandag 25 mei 2020 @ 09:30:
Ik herbruik mijn kolen ook. Een keer te weinig mijn mandje uitgeschud en toen kreeg ik hem ook niet in een keer goed aan. Ik gok dus op je laatste optie. Ik schud en roer de kolenmand met mijn aspook flink. Dan geen enkel probleem.

Ps. net 3kg procureur gescoord bij de Sligro. Denk dat ik hem in twee delen ga doen aangezien het de eerste keer is dat ik het bereid. Op zoek naar 2 recepten dus 🤗☺
https://rtlniels.nl/bbq/pulled-pork/ deze heb ik gebruikt. Was veel te lekker... ik had 2.7kilo en dat is in 2 dagen opgegaan *burp*

blup


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • copykat
  • Registratie: September 2009
  • Laatst online: 18:36

copykat

Good copy isn't bad

@Cyberpope ;

De eerste temperatuurs stijging is vaak van de vlammen van je aanmaak wokkels.

Ik haal overigens met een oude tang alle oude kooltjes er uit, verwijder de as en kleine stukjes uit de kamado. En de tik de oude kolen ff tegen een (metalen) as emmer voordat ik ze terug leg.

Sluit de deksel pas als ik een paar kooltjes zie gloeien, vlammen vd aanmaak wokkels is dan al iets afgenomen dus de temp dome is minder getriggerd door de vlammen en meer aan het opbouwen door de kooltemperatuur. Top vent geheel open laten en alleen onderzijde iets knijpen als de gewenste temp in de buurt komt. En stabiliseer het daarmee.
De topvent sluiten is om de warmte binnen te houden als de keramiek op temperatuur is. Efficiëntie.


Zolang er gele vlammen zijn is het je aanmaak en niet hete kolen.

Als ik naar links kijk zie ik rechts niks..............


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • migchiell
  • Registratie: Augustus 2003
  • Laatst online: 12:47
Hallo allen,

Sinds vorige week woon ik in een huis met een dakterras, en dus kan ik ook eindelijk gaan barbecuen/grillen!

Ik overweeg om een Weber 5775 te kopen, het lijkt me namelijk erg handig om een deksel met scharnier te hebben en geen los deksel. Een kamado is me te duur.

Mijn vraag is, is Weber inderdaad gewoon het beste merk voor een kogel, of zijn er andere merken die een betere prijs/kwaliteit-verhouding hebben (maw. wat goedkoper zijn maar toch ook goed). Ik zag laatst een kogel bij Lidl staan voor € 99, daar ben ik wat huiverig voor omdat me dat wel heel goedkoop lijkt, ben bang dat ik dan na een jaar ergernis toch een nieuwe moet kopen.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • PWM
  • Registratie: Oktober 2000
  • Niet online
Ik wil dit weekend eens aan de slag met cederhouten planken. Nu heb ik een redelijk idee van wat ik ga doen. Ik word echter danig in de war gebracht door de video's en pagina's van diverse mensen die er toch verstand van hebben. Het zit hem in 2 dingen:

De helft plaatste de plank boven de warmtebron, de andere helft zegt dat het indirect moet.

De helft zegt dat je hem eerst in het water moet leggen, de andere helft zegt juist dat je dat absoluut niet moet doen

Wat zijn de ervaringen hier? Ik kan zelf het e.e.a. gaan proberen. De kosten van de planken maken mij niet uit. Ik ben echter geen fan van het opofferen van vlees/vis voor wat testjes.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Swaxie
  • Registratie: Februari 2011
  • Laatst online: 13:25
PWM schreef op maandag 25 mei 2020 @ 12:08:
Ik wil dit weekend eens aan de slag met cederhouten planken. Nu heb ik een redelijk idee van wat ik ga doen. Ik word echter danig in de war gebracht door de video's en pagina's van diverse mensen die er toch verstand van hebben. Het zit hem in 2 dingen:

De helft plaatste de plank boven de warmtebron, de andere helft zegt dat het indirect moet.

De helft zegt dat je hem eerst in het water moet leggen, de andere helft zegt juist dat je dat absoluut niet moet doen

Wat zijn de ervaringen hier? Ik kan zelf het e.e.a. gaan proberen. De kosten van de planken maken mij niet uit. Ik ben echter geen fan van het opofferen van vlees/vis voor wat testjes.
Ik heb hier inderdaad ook al vanalles over gelezen.
ik had 2 plankjes meebesteld bij Beef en Steak een tijdje terug.
Afgelopen weekend een zalm van het plankje gemaakt op de "noskos" manier.

Dus geweekt in water en direct boven het vuur.
Of het gerookt heeft, ik geloof niet dat het heftig gerookt heeft eerlijk gezegd....
Dan nog een vraag, het plankje heb ik weggegooid, maar er zijn ook mensne die zeggen dat je ze vaker kan gebruiken? hoe zit dat?

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Ebbao
  • Registratie: September 2018
  • Laatst online: 22:27
PWM schreef op maandag 25 mei 2020 @ 12:08:
Ik wil dit weekend eens aan de slag met cederhouten planken. Nu heb ik een redelijk idee van wat ik ga doen. Ik word echter danig in de war gebracht door de video's en pagina's van diverse mensen die er toch verstand van hebben. Het zit hem in 2 dingen:

De helft plaatste de plank boven de warmtebron, de andere helft zegt dat het indirect moet.

De helft zegt dat je hem eerst in het water moet leggen, de andere helft zegt juist dat je dat absoluut niet moet doen

Wat zijn de ervaringen hier? Ik kan zelf het e.e.a. gaan proberen. De kosten van de planken maken mij niet uit. Ik ben echter geen fan van het opofferen van vlees/vis voor wat testjes.
Als je de planken eerst in het water houdt, ben je volgens mij meer aan het stomen dan aan het roken.

Verder doe ik het altijd direct, eerst zorgen dat het plankje een beetje smeult (en dus rookt, het hele idee van zo'n plankje), daarna omdraaien en de vis erop leggen (dus op de smeulende kant).

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • jbdeiman
  • Registratie: September 2008
  • Laatst online: 05:53
migchiell schreef op maandag 25 mei 2020 @ 11:28:
Hallo allen,

Sinds vorige week woon ik in een huis met een dakterras, en dus kan ik ook eindelijk gaan barbecuen/grillen!

Ik overweeg om een Weber 5775 te kopen, het lijkt me namelijk erg handig om een deksel met scharnier te hebben en geen los deksel. Een kamado is me te duur.

Mijn vraag is, is Weber inderdaad gewoon het beste merk voor een kogel, of zijn er andere merken die een betere prijs/kwaliteit-verhouding hebben (maw. wat goedkoper zijn maar toch ook goed). Ik zag laatst een kogel bij Lidl staan voor € 99, daar ben ik wat huiverig voor omdat me dat wel heel goedkoop lijkt, ben bang dat ik dan na een jaar ergernis toch een nieuwe moet kopen.
Ik zou als je de ervaring nog niet hebt eerst voor 99 euro met een BBQ van de Lidl proberen. Die doet het op zichzelf prima, en als je het echt wat vindt heb je niet heel veel uitgegeven om daar achter te komen.
Kan maar zo zijn dat je er achter komt dat het je hobby totaal niet is, en dan is het zonde als je een Weber hebt gekocht. Zelf zou ik alleen een dure BBQ kopen wanneer ik er ook veel gebruik van wil maken, en dan niet alleen voor gewoon BBQ'en (vlees schransen), maar er meer mee wil doen.
En daar kom je alleen achter door het te proberen.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Devster
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 28-02 14:27

Devster

-=+CLOUDBARISTA+=-

IdieEasy schreef op zaterdag 23 mei 2020 @ 17:45:
Eerste keer op de lidl kamado ipv op de weber. Was leuk om te doen, wel wat lastig om de temperatuur goed in te schatten tijdens het voorbereiden. Ik ging van 130 graden naar 95 graden toen ik het pannetje (heat deflector) erin had gezet. Dit zal te maken hebben met lucht toevoer, daar moet ik nog wat mee spelen.
Die afname van temperatuur had ik ook, maar komt dat niet gewoon omdat je eigenlijk van directe naar indirecte warmte gaat?

"The problem with internet quotes is that you can't always depend on their accuracy" ~Abraham Lincoln, 1864.


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Brilsmurfffje
  • Registratie: December 2007
  • Niet online

Brilsmurfffje

Parttime Prutser

jbdeiman schreef op maandag 25 mei 2020 @ 12:56:
[...]

Ik zou als je de ervaring nog niet hebt eerst voor 99 euro met een BBQ van de Lidl proberen. Die doet het op zichzelf prima, en als je het echt wat vindt heb je niet heel veel uitgegeven om daar achter te komen.
Kan maar zo zijn dat je er achter komt dat het je hobby totaal niet is, en dan is het zonde als je een Weber hebt gekocht. Zelf zou ik alleen een dure BBQ kopen wanneer ik er ook veel gebruik van wil maken, en dan niet alleen voor gewoon BBQ'en (vlees schransen), maar er meer mee wil doen.
En daar kom je alleen achter door het te proberen.
Ik heb precies om die reden een Weber GoAnywhere gekocht bij de Gamma afgelopen weekend voor 75 euro. Toch een Weber en je kan er alle kanten mee op wat betreft indirect en direct grillen en ook roken zou moeten lukken.

Acties:
  • +3Henk 'm!

  • Boudewijn
  • Registratie: Februari 2004
  • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

Devster schreef op maandag 25 mei 2020 @ 13:46:
[...]

Die afname van temperatuur had ik ook, maar komt dat niet gewoon omdat je eigenlijk van directe naar indirecte warmte gaat?
Combinatie. Je moet later je luchtvervoer ook vergoten, dat pannetje blokkeert de luchtstroom wel redelijk.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Martinusz
  • Registratie: December 2006
  • Nu online
Brilsmurfffje schreef op maandag 25 mei 2020 @ 14:01:
[...]


Ik heb precies om die reden een Weber GoAnywhere gekocht bij de Gamma afgelopen weekend voor 75 euro. Toch een Weber en je kan er alle kanten mee op wat betreft indirect en direct grillen en ook roken zou moeten lukken.
Met de WGA kun je inderdaad al zoveel, check ook even deze :) Martinusz in "Het Weber Go Anywhere WGA BBQ Topic"

Float like a butterfly, sting like a bee.


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • backupdevice
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 21:37
@Hari-Bo zou jij dat Varkenshaas recept wat jij op insta hebt geplaatst willen delen?

"This is it....This is it " | Gianpiero Lambiase | Lap 54 12-12-2021


Acties:
  • +2Henk 'm!

  • Wackmack
  • Registratie: Oktober 2003
  • Laatst online: 18:52
https://bbq-helden.nl/recepten/lamsgehaktballetjes-harissa/

Net dit gemaakt, echt heel lekker op een wrap.




Acties:
  • +1Henk 'm!

  • bvsteyn
  • Registratie: November 2003
  • Laatst online: 18:55
is van jouw Auplex het handvat ook gesneuveld? ;)

Ziet er lekker uit de Harissa balletjes!

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Wackmack
  • Registratie: Oktober 2003
  • Laatst online: 18:52
bvsteyn schreef op maandag 25 mei 2020 @ 20:21:
[...]


is van jouw Auplex het handvat ook gesneuveld? ;)

Ziet er lekker uit de Harissa balletjes!
Ja! Kapot gegaan door het weer. Staat alweer jaartje of 6 buiten.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Koffie
  • Registratie: Augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

PWM schreef op maandag 25 mei 2020 @ 12:08:
Ik wil dit weekend eens aan de slag met cederhouten planken. Nu heb ik een redelijk idee van wat ik ga doen. Ik word echter danig in de war gebracht door de video's en pagina's van diverse mensen die er toch verstand van hebben. Het zit hem in 2 dingen:

De helft plaatste de plank boven de warmtebron, de andere helft zegt dat het indirect moet.

De helft zegt dat je hem eerst in het water moet leggen, de andere helft zegt juist dat je dat absoluut niet moet doen

Wat zijn de ervaringen hier? Ik kan zelf het e.e.a. gaan proberen. De kosten van de planken maken mij niet uit. Ik ben echter geen fan van het opofferen van vlees/vis voor wat testjes.
Wat wil je bereiden en welk effect wil je hebben?

Eendenborst doe ik op een zeiknatte plank cederhout boven direct vuur
Zalmzijde doe ik indirect op het rooster en leg ik stukjes cederhout op het rooster boven de kooltjes

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Wackmack
  • Registratie: Oktober 2003
  • Laatst online: 18:52
Yes! Eindelijk weer een geweldig toetje gevonden voor op de bbq. Maak vaak als vrienden komen eten Apple crumble op dr Dutch oven maar die ken ik nu wel.

Ga dit weekend voor het eerst dit maken,
YouTube: Cinnamon Rolls van de barbecue, super decadente kaneelbroodjes!

Vanmiddag krijg ik mijn skillet van Windmill, 26cm, ben benieuwd! Hebben jullie nog gerechten die je vaak maakt met een skillet? Heb nu een Dutch oven en wat kleine pannetjes.

Acties:
  • +8Henk 'm!

  • Hari-Bo
  • Registratie: Juli 2003
  • Laatst online: 14:01
backupdevice schreef op maandag 25 mei 2020 @ 18:56:
@Hari-Bo zou jij dat Varkenshaas recept wat jij op insta hebt geplaatst willen delen?
De marinade heb ik gemaakt met citroenrasp, funghi trifolati kruiden en olijfolie met wat peper & zout naar smaak. Het resultaat is een frisse smaak van de varkenshaas. :)

Afgelopen periode was ik niet erg actief binnen dit topic, een beetje druk met alles regelen van een nieuwe schuur. Alles is (eindelijk) rond en eind augustus kan mijn BBQ collectie daar opgeslagen worden. De schuur heeft een bescheiden formaat van 6,5 mtr breed x 7,5 mtr diep met een volwaardige 1e verdieping. :D

[Voor 4% gewijzigd door Hari-Bo op 26-05-2020 09:09]


Acties:
  • +3Henk 'm!

  • robkrekel
  • Registratie: Januari 2011
  • Laatst online: 13:43
Hari-Bo schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 09:08:
De schuur heeft een bescheiden formaat van 6,5 mtr breed x 7,5 mtr diep met een volwaardige 1e verdieping. :D
Je bouwt er een huis bij dus :o

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Hari-Bo
  • Registratie: Juli 2003
  • Laatst online: 14:01
robkrekel schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 09:59:
[...]
Je bouwt er een huis bij dus :o
Komt het wel op neer, alles geisoleerd enkel nog een kachel erin. :+
Maar ik had ook nog plek nodig voor mijn andere hobby een Mercedes W123 oldtimer. Deze staat nu in een stalling en is in de bijna 2 jaar dat ik hem heb enkel eruit geweest voor een APK.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Jorizzz
  • Registratie: November 2001
  • Laatst online: 14:31
Wie heeft er hier goede ervaring met online spareribs bestellen ? Ik heb laatst spareribs besteld bij meatfish.nl, maar daar zat wel erg weinig vlees aan. Ik had vijf stukken van bij elkaar 2,8 kg, dus nog geen 600 gram vlees per stuk (gemiddeld, twee stukken waren iets kleiner). Ik heb ze low & slow bereid (2-1-1), maar ze waren toch net een tikkie minder mals dan ik had gewild. Volgens mij omdat ik ze voor de (lage) hoeveelheid vlees toch te lang heb bereid.
Wat ik zoek zijn baby back ribs met een mooie vleeslaag. Er hoeft geen enorme dikke laag op te zitten, maar het vlees moet ook niet alleen tussen de ribben zitten. Iets ertussenin.
Ik zie nu door de bomen het bos niet meer. Welke aanbieders zijn ok in jullie ervaring? Wat is ongeveer het gewicht waar ik op moet mikken?

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • g00gle
  • Registratie: September 2016
  • Laatst online: 21:25
Jorizzz schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 12:47:
Wie heeft er hier goede ervaring met online spareribs bestellen ? Ik heb laatst spareribs besteld bij meatfish.nl, maar daar zat wel erg weinig vlees aan. Ik had vijf stukken van bij elkaar 2,8 kg, dus nog geen 600 gram vlees per stuk (gemiddeld, twee stukken waren iets kleiner). Ik heb ze low & slow bereid (2-1-1), maar ze waren toch net een tikkie minder mals dan ik had gewild. Volgens mij omdat ik ze voor de (lage) hoeveelheid vlees toch te lang heb bereid.
Wat ik zoek zijn baby back ribs met een mooie vleeslaag. Er hoeft geen enorme dikke laag op te zitten, maar het vlees moet ook niet alleen tussen de ribben zitten. Iets ertussenin.
Ik zie nu door de bomen het bos niet meer. Welke aanbieders zijn ok in jullie ervaring? Wat is ongeveer het gewicht waar ik op moet mikken?
https://bollensteak.nl/ca.../result/?q=+Baby+backribs

Verschillende soorten, altijd erg over te spreken!

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Cyberpope
  • Registratie: April 2000
  • Niet online

Cyberpope

When does the hurting stop??

Bij een een lokale slager gaan uitzoeken??

With so many things coming back in style, I can't wait till loyalty, intelligence and morals become a trend again.......


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • PWM
  • Registratie: Oktober 2000
  • Niet online
Ik heb 4 biefstukken gekocht. Morgen eens proberen wat te maken met de infraroodbrander, nog nooit zoiets gebruikt. Ik doe er 2 op normale branders en 2 op infrarood met verschillende tijden. Kan ik mooi het verschil eens bekijken.

De beste eet ik op, de rest gaat naar vrouw en kinderen :+
Koffie schreef op maandag 25 mei 2020 @ 21:27:
[...]

Wat wil je bereiden en welk effect wil je hebben?

Eendenborst doe ik op een zeiknatte plank cederhout boven direct vuur
Zalmzijde doe ik indirect op het rooster en leg ik stukjes cederhout op het rooster boven de kooltjes
De bedoeling was zalmzijde te gebruiken icm het plankje.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Jorizzz
  • Registratie: November 2001
  • Laatst online: 14:31
Neem jij dan de normale, bevleesde of extra dik bevleesde?

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • Henkie_NtA
  • Registratie: November 2018
  • Laatst online: 07:05
Jorizzz schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 14:06:
[...]

Neem jij dan de normale, bevleesde of extra dik bevleesde?
Ik ken bollensteak persoonlijk niet, maar als ik bij beefensteak extra dik bevleesd koop zijn het af en toe meer ribroasts dan spareribs. :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • PnD
  • Registratie: Juli 2002
  • Laatst online: 16:37

PnD

like in Pinda ^_^

Bezulba schreef op maandag 25 mei 2020 @ 09:51:
[...]


https://rtlniels.nl/bbq/pulled-pork/ deze heb ik gebruikt. Was veel te lekker... ik had 2.7kilo en dat is in 2 dagen opgegaan *burp*
Ik ga morgen je recept volgen met een stuk van 1,4kg. Heb de 2,8 maar even door de helft gedaan gezien het de eerste poging is. Jij volgt het letterlijk? Dus bak water erin (ik wil mijn lekschaal eronder vullen) en niet inpakken in alu folie?

Alles staat klaar om morgenvroeg de bbq op te gaan 👌🏽

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • PWM
  • Registratie: Oktober 2000
  • Niet online


De eerste proef. Maar wat verschillende temperaturen aangezet en ze verspreid om effect te zien. Gaat als een tierelier.

Bij het schoonmaken pakte ik mijn borstel en maakte de roosters schoon. Toen kwam ik echter bij de plaat (rechts op de foto) en wist niet zo goed wat te doen. Kan de borstel daar ook gewoon overheen? De boekjes vermelden er niks over.

Acties:
  • +10Henk 'm!

  • remcoXP
  • Registratie: Februari 2002
  • Laatst online: 27-03 16:22
Mijn BBQ meubel is bijna klaar,
Wat 2en3én die ik zwart geverfd heb en hardhouten delen heb ik hem gemaakt.
het meubel is goed te verrijden en ik heb van steigerbuis een bartafeltje gemaakt wat ik ernaast of ervoor kan zetten.
Wat ik zelf wel leuk vind, is dat ik van het gat gelijk een snijplank overgehouden heb :)

Wat ik nog moet doen:
-nog een keer in de olie
- handgrepen magneten en scharnieren bevestigen
- een hoes kopen die geschikt is voor 180 breed 102 hoog (en dan nog het deksel van Egg en 70 diep)

en verder zoek ik nog inspiratie voor haakjes (voor de tools en mogelijk andere handige dingetje (bijvoorbeeld bier opener).
Ik heb hem gister gebruikt en wat ik toen miste is een vuilnis emmertje en keukenrol in de buurt. dus die wil ik achter het deurtje hebben.

maargoed hier mijn foto's hopelijk heeft een ander er ook nog wat aan:

Gadget-freakz.com. Feedback en tips zijn welkom.


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • PnD
  • Registratie: Juli 2002
  • Laatst online: 16:37

PnD

like in Pinda ^_^

remcoXP schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 20:46:
Mijn BBQ meubel is bijna klaar,
Wat 2en3én die ik zwart geverfd heb en hardhouten delen heb ik hem gemaakt.
het meubel is goed te verrijden en ik heb van steigerbuis een bartafeltje gemaakt wat ik ernaast of ervoor kan zetten.
Wat ik zelf wel leuk vind, is dat ik van het gat gelijk een snijplank overgehouden heb :)

Wat ik nog moet doen:
-nog een keer in de olie
- handgrepen magneten en scharnieren bevestigen
- een hoes kopen die geschikt is voor 180 breed 102 hoog (en dan nog het deksel van Egg en 70 diep)

en verder zoek ik nog inspiratie voor haakjes (voor de tools en mogelijk andere handige dingetje (bijvoorbeeld bier opener).
Ik heb hem gister gebruikt en wat ik toen miste is een vuilnis emmertje en keukenrol in de buurt. dus die wil ik achter het deurtje hebben.

maargoed hier mijn foto's hopelijk heeft een ander er ook nog wat aan:

[Afbeelding][Afbeelding][Afbeelding]
Mooi zeg, alles zelf gedaan? Ik had via werkspot een opdracht uitgezet, maar kwam voor alleen een dergelijk frame al op 500 uit.

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • ShadowBumble
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 22:48

ShadowBumble

Professioneel Prutser

remcoXP schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 20:46:
Mijn BBQ meubel is bijna klaar,
Wat 2en3én die ik zwart geverfd heb en hardhouten delen heb ik hem gemaakt.
het meubel is goed te verrijden en ik heb van steigerbuis een bartafeltje gemaakt wat ik ernaast of ervoor kan zetten.
Wat ik zelf wel leuk vind, is dat ik van het gat gelijk een snijplank overgehouden heb :)

Wat ik nog moet doen:
-nog een keer in de olie
- handgrepen magneten en scharnieren bevestigen
- een hoes kopen die geschikt is voor 180 breed 102 hoog (en dan nog het deksel van Egg en 70 diep)

en verder zoek ik nog inspiratie voor haakjes (voor de tools en mogelijk andere handige dingetje (bijvoorbeeld bier opener).
Ik heb hem gister gebruikt en wat ik toen miste is een vuilnis emmertje en keukenrol in de buurt. dus die wil ik achter het deurtje hebben.

maargoed hier mijn foto's hopelijk heeft een ander er ook nog wat aan:

[Afbeelding][Afbeelding][Afbeelding]
Heel netjes gedaan ziet er mooi strak uit !

Iets met verveling, thuis blijven moet iets maken en de honger naar Grillworst van mijn kinderen. dus zojuist warm van de Q



Kip Grillworst ! Moet zeggen eerste keer dat ik het maakte maar het smaakt toch wel verdomd lekker eentje hebben de kinderen dus net al op gepeuzeld en de andere gaat het ook niet redden tot einde van de week.

Wel pech voor de lokale Slager want ik gaf daar een licht vermogen uit per week aan grillworst :D

"Allow me to shatter your delusions of grandeur."


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • remcoXP
  • Registratie: Februari 2002
  • Laatst online: 27-03 16:22
Ja zelf gedaan. alleen het gat het mijn vader eruit gedecoupeerd omdat ik mijzelf al zag uitschieten.

Kwa materiaal heb ik voor 100 euro schroeven wielen handvaten en schanieren bij de hornbach gehaald.
het vurenhout heb ik gekregen en de planken hebben mij 200 euro gekost denk ik.

Daarnaast heb ik alle planken op betonplex geschroefd maar als je de prijs wilt drukken kan je dit achterwegen laten.

waarom probeer je het niet zelf. letter knutselen in je tuin?
PnD schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 21:07:
[...]


Mooi zeg, alles zelf gedaan? Ik had via werkspot een opdracht uitgezet, maar kwam voor alleen een dergelijk frame al op 500 uit.

Gadget-freakz.com. Feedback en tips zijn welkom.


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • bvsteyn
  • Registratie: November 2003
  • Laatst online: 18:55
ShadowBumble schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 21:56:
[...]


Heel netjes gedaan ziet er mooi strak uit !

Iets met verveling, thuis blijven moet iets maken en de honger naar Grillworst van mijn kinderen. dus zojuist warm van de Q

[Afbeelding: Kip Grillworst]

Kip Grillworst ! Moet zeggen eerste keer dat ik het maakte maar het smaakt toch wel verdomd lekker eentje hebben de kinderen dus net al op gepeuzeld en de andere gaat het ook niet redden tot einde van de week.

Wel pech voor de lokale Slager want ik gaf daar een licht vermogen uit per week aan grillworst :D
Ziet er goed uit. Nu wel heel nieuwsgierig hoe je dit zelf kan maken.. ;)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • EBOOZ
  • Registratie: Januari 2002
  • Laatst online: 22:12
+1 (aangezien ik ook vaste klant bij de slager ben :))

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • g00gle
  • Registratie: September 2016
  • Laatst online: 21:25
Jorizzz schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 14:06:
[...]

Neem jij dan de normale, bevleesde of extra dik bevleesde?
Extra dik, is wel echt dik!
Normale ribben vind ik prima van formaat.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • ShadowBumble
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 22:48

ShadowBumble

Professioneel Prutser

bvsteyn schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 22:15:
[...]


Ziet er goed uit. Nu wel heel nieuwsgierig hoe je dit zelf kan maken.. ;)
EBOOZ schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 22:17:
+1 (aangezien ik ook vaste klant bij de slager ben :))
Het is echt een stuk eenvoudiger dan het lijkt (maar ik dacht eerst het precies hetzelfde)

Voor deze versie heb ik "de easy way out" genomen en gewoon kipgehakt gekocht bij de poelier (Ja ze bestaan nog, de enige plek waar je geen water met kipfilet koopt). Daarna bij van Beekum het "grill worst pakket" gekocht waar eigenlijk alles in zat. (Op de all purpose dry rub na)

Dan is het een kwestie van de kunstdarm vullen, even laten afkoelen in de koelkast een half uurtje. Dan in een vispan waarin het water 77 graden is (pokkewerk om deze op temperatuur te houden op een elektrische kookplaat) en dan laten wellen tot de kerntemperatuur 73 graden was.

Dan worst eruit en in een bak met ijskoud water snel laten afkoelen, na een minuutje of 20 de koelkast in.Daar even een paar uur laten liggen en toen de Q op 200 graden en even 10 minuten laten grillen. (Ik heb indirect gedaan).

Lessons learned:

Geen kipgehakt meer, wat een priegel werk is dat om dat goed in de kunstdarm te krijgen. Het smaakt perfect dat is het niet maar dat gekloot om het goed erin te krijgen. Volgende keer lekker met kipfilet en kippedij zelf blokjes maken en gelijk kruiden dan de kleine gekruide blokjes door de gehaktmolen rechtstreeks de darm in.

Eventueel kan je ook nog kaas toevoegen voor de liefhebber, dit was een kilo om te proberen. De verhouding kruiden was 20gr Grillworst mix en 15gr Nitrietzout per kilo vlees dit is uiteraard even uitproberen wat zelf je smaak is.

[Voor 3% gewijzigd door ShadowBumble op 26-05-2020 22:39]

"Allow me to shatter your delusions of grandeur."


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • EBOOZ
  • Registratie: Januari 2002
  • Laatst online: 22:12
Thanks @ShadowBumble ! Op z'n minst leuk om eens te proberen :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • MikeyMan
  • Registratie: Februari 2003
  • Laatst online: 22:42

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Vandaag eindelijk een paar fatsoenlijke wielen onder m'n Weber spirit 3 pitter gezet. Had ik jaren eerder moeten doen. Stukje groter, rubber bandje eromheen en netjes gelagerd. Ding loopt nu een stuk netter dan op de cheap ass plastic wielen die er standaard bij zaten.
Moet wel zeggen dat de staat van de bodemplaat me na vijf jaar niet echt meevalt. Die zal ik deze winter toch echt moeten laten poedercoaten.

Zijn deze wielen overigens:
https://www.wielenzaak.nl...black-line-2tp-plaat.html

En de geremde variant uiteraard.

[Voor 13% gewijzigd door MikeyMan op 27-05-2020 08:56]


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • ShadowBumble
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 22:48

ShadowBumble

Professioneel Prutser

EBOOZ schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 22:46:
Thanks @ShadowBumble ! Op z'n minst leuk om eens te proberen :)
Zeker weten het is een leuke bezigheid het is lekker en zeker voor herhaling vatbaar, maar aangezien de kinderen het hier zo lekker vonden zal ik wat handigheidjes moeten doen want ik ben bang dat er rustig hier 2 kilo per week doorheen gaat. Dus de volgende keer zal het wat meer tegelijkertijd worden :) maar dit was alles wat er goed op het kleine ei kon als je wat ruimte er tussen laat voor de lucht circulatie.

Straks als zijn grote broer er is zal het waarschijnlijk per 6 of meer zijn :D

"Allow me to shatter your delusions of grandeur."


  • robkrekel
  • Registratie: Januari 2011
  • Laatst online: 13:43
Gister mijn recent aangeschafte volwassen ei maar weer eens aangestoken. Beercanburger was het idee, als bijgerecht/opvulling van een restje ovenschotel van de dag ervoor, wat niet genoeg was voor vriendin en linksbovengetekende.

Nu leek me 250 gram gehakt om een bierblikje iets teveel van het goede, en het werd dan ook 170 gram (nog puur zo'n hap) om een olvarit potje :+


Een mix van ui, courgette, knoflook en salami even geroerbakt en daarna na wat geraspte kaas in de burger gegooid, en nog een plakje courgette als deksel

En op het rooster geschoven. Rookhout erbij en wachten maar

Na een minuut of 35-40 afgetopt met kaas voor mijn en brie voor vriendin, nog even wachten, en klaar :9~



Was prima te eten, en voor herhaling vatbaar. Zeker als er meerdere mensen te eten (is bij ons ook gelijk vol gas zuipen) komen een ideaal gerecht. Simpel te maken, erg lekker, en vult goed 8)

Wat ik me verder nog afvraag: Bij de foto van de rook is goed te zien dat er veel rook niet uit, maar onder de margrietschijf, vandaan komt. Is het verstandig om dit even af te vilten? Er lekt rook, dus ook lucht uit.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Martinusz
  • Registratie: December 2006
  • Nu online
Lol ik dacht dat je dat potje erin had gelaten :+ :+

Voor je magrietschijf, kijk even na een paar sessies, meestal vult dat wel met wat vettigheid.

Float like a butterfly, sting like a bee.


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • bvsteyn
  • Registratie: November 2003
  • Laatst online: 18:55
ShadowBumble schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 22:37:
[...]


[...]


Het is echt een stuk eenvoudiger dan het lijkt (maar ik dacht eerst het precies hetzelfde)

Voor deze versie heb ik "de easy way out" genomen en gewoon kipgehakt gekocht bij de poelier (Ja ze bestaan nog, de enige plek waar je geen water met kipfilet koopt). Daarna bij van Beekum het "grill worst pakket" gekocht waar eigenlijk alles in zat. (Op de all purpose dry rub na)

Dan is het een kwestie van de kunstdarm vullen, even laten afkoelen in de koelkast een half uurtje. Dan in een vispan waarin het water 77 graden is (pokkewerk om deze op temperatuur te houden op een elektrische kookplaat) en dan laten wellen tot de kerntemperatuur 73 graden was.

Dan worst eruit en in een bak met ijskoud water snel laten afkoelen, na een minuutje of 20 de koelkast in.Daar even een paar uur laten liggen en toen de Q op 200 graden en even 10 minuten laten grillen. (Ik heb indirect gedaan).

Lessons learned:

Geen kipgehakt meer, wat een priegel werk is dat om dat goed in de kunstdarm te krijgen. Het smaakt perfect dat is het niet maar dat gekloot om het goed erin te krijgen. Volgende keer lekker met kipfilet en kippedij zelf blokjes maken en gelijk kruiden dan de kleine gekruide blokjes door de gehaktmolen rechtstreeks de darm in.

Eventueel kan je ook nog kaas toevoegen voor de liefhebber, dit was een kilo om te proberen. De verhouding kruiden was 20gr Grillworst mix en 15gr Nitrietzout per kilo vlees dit is uiteraard even uitproberen wat zelf je smaak is.
Dank je wel! Vond wellicht een alternatief zonder darm voor je:

https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/kip-grillworst-kaas/

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Koffie
  • Registratie: Augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

robkrekel schreef op woensdag 27 mei 2020 @ 07:48:
Gister mijn recent aangeschafte volwassen ei maar weer eens aangestoken. Beercanburger was het idee, als bijgerecht/opvulling van een restje ovenschotel van de dag ervoor, wat niet genoeg was voor vriendin en linksbovengetekende.

Nu leek me 250 gram gehakt om een bierblikje iets teveel van het goede, en het werd dan ook 170 gram (nog puur zo'n hap) om een olvarit potje :+
[Afbeelding]

Een mix van ui, courgette, knoflook en salami even geroerbakt en daarna na wat geraspte kaas in de burger gegooid, en nog een plakje courgette als deksel
[Afbeelding]
En op het rooster geschoven. Rookhout erbij en wachten maar
[Afbeelding]
Na een minuut of 35-40 afgetopt met kaas voor mijn en brie voor vriendin, nog even wachten, en klaar :9~
[Afbeelding]
[Afbeelding]

Was prima te eten, en voor herhaling vatbaar. Zeker als er meerdere mensen te eten (is bij ons ook gelijk vol gas zuipen) komen een ideaal gerecht. Simpel te maken, erg lekker, en vult goed 8)

Wat ik me verder nog afvraag: Bij de foto van de rook is goed te zien dat er veel rook niet uit, maar onder de margrietschijf, vandaan komt. Is het verstandig om dit even af te vilten? Er lekt rook, dus ook lucht uit.
Ik ben even nieuwsgierig naar het hoe en wat van dat fust Hertog Jan op de achtergrond? :P

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • mithras
  • Registratie: Maart 2003
  • Niet online
ShadowBumble schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 22:37:
[...]


[...]


Het is echt een stuk eenvoudiger dan het lijkt (maar ik dacht eerst het precies hetzelfde)

Voor deze versie heb ik "de easy way out" genomen en gewoon kipgehakt gekocht bij de poelier (Ja ze bestaan nog, de enige plek waar je geen water met kipfilet koopt). Daarna bij van Beekum het "grill worst pakket" gekocht waar eigenlijk alles in zat. (Op de all purpose dry rub na)

Dan is het een kwestie van de kunstdarm vullen, even laten afkoelen in de koelkast een half uurtje. Dan in een vispan waarin het water 77 graden is (pokkewerk om deze op temperatuur te houden op een elektrische kookplaat) en dan laten wellen tot de kerntemperatuur 73 graden was.

Dan worst eruit en in een bak met ijskoud water snel laten afkoelen, na een minuutje of 20 de koelkast in.Daar even een paar uur laten liggen en toen de Q op 200 graden en even 10 minuten laten grillen. (Ik heb indirect gedaan).

Lessons learned:

Geen kipgehakt meer, wat een priegel werk is dat om dat goed in de kunstdarm te krijgen. Het smaakt perfect dat is het niet maar dat gekloot om het goed erin te krijgen. Volgende keer lekker met kipfilet en kippedij zelf blokjes maken en gelijk kruiden dan de kleine gekruide blokjes door de gehaktmolen rechtstreeks de darm in.

Eventueel kan je ook nog kaas toevoegen voor de liefhebber, dit was een kilo om te proberen. De verhouding kruiden was 20gr Grillworst mix en 15gr Nitrietzout per kilo vlees dit is uiteraard even uitproberen wat zelf je smaak is.
Je kan beter wel vasthouden aan kipgehakt maar geen darm meer gebruiken. Zorg dat je in folie de worst op laat stijven en gril dan (zonder folie ;) ) de worst in een rub af. Dat is volgens het recept van BBQ Junkie.

Zelf heb ik dat ook zo een keer gedaan (al eens gepost op bbqgenootschap):


Zelf sous vide gegaard en dan afgrillen op BBQ.

  • Gonadan
  • Registratie: Februari 2004
  • Laatst online: 22:58

Gonadan

Admin Foto & Video, Harde Waren, Consumentenelektronica
PWM schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 20:31:
[Afbeelding]

De eerste proef. Maar wat verschillende temperaturen aangezet en ze verspreid om effect te zien. Gaat als een tierelier.

Bij het schoonmaken pakte ik mijn borstel en maakte de roosters schoon. Toen kwam ik echter bij de plaat (rechts op de foto) en wist niet zo goed wat te doen. Kan de borstel daar ook gewoon overheen? De boekjes vermelden er niks over.
Die plaat is hetzelfde materiaal als de roosters toch? Dan zo het er net zo goed tegen moeten kunnen, al zou ik inderdaad ook voorzichtig zijn. Is dit gewoon gietijzer? Dan zou ik gewoon zo'n simpel keukensponsje en warm water doen, krijg je het prima mee schoon.

Look for the signal in your life, not the noise.

Canon R6 | 50 f/1.8 STM | 430EX II
Sigma 85 f/1.4 Art | 100-400 Contemporary
Zeiss Distagon 21 f/2.8


  • PWM
  • Registratie: Oktober 2000
  • Niet online
Volgens mij gietijzer ja. Ding weegt ook behoorlijk wat.

De handleiding legt keurig uit hoe je de branders, het binnenwerk en de roosters moet schoonmaken, maar rept met geen woord over dit ding.

  • Dwersbongel
  • Registratie: Mei 2015
  • Laatst online: 26-03 08:39
remcoXP schreef op dinsdag 26 mei 2020 @ 20:46:

en verder zoek ik nog inspiratie voor haakjes (voor de tools en mogelijk andere handige dingetje (bijvoorbeeld bier opener).
Ik heb hem gister gebruikt en wat ik toen miste is een vuilnis emmertje en keukenrol in de buurt. dus die wil ik achter het deurtje hebben.

maargoed hier mijn foto's hopelijk heeft een ander er ook nog wat aan:

[Afbeelding][Afbeelding][Afbeelding]
Mooi geworden! Ik heb zo'n zelfde soort frame gemaakt. Bij de ikea heb je mooie haakjes aan een stang in het zwart. Ik kon nergens een bieropener vinden en heb een uit china besteld. Je kunt ook zo'n plankje bij de slijter kopen en de opener er af halen.

Xbox: Didoekoe


Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Joosie200
  • Registratie: September 2007
  • Niet online
Koffie schreef op woensdag 27 mei 2020 @ 08:31:
[...]

Ik ben even nieuwsgierig naar het hoe en wat van dat fust Hertog Jan op de achtergrond? :P
Das wss voor de XXXXXXL beercan versie :+

Maar inderdaad leuke manier om een stuffed hamburger te krijgen. Over twee weken heb ik een bbq bij mijn zus/zwager en ik zal ze dit eens voorstellen. :9

Acties:
  • +6Henk 'm!

  • robkrekel
  • Registratie: Januari 2011
  • Laatst online: 13:43
Koffie schreef op woensdag 27 mei 2020 @ 08:31:
[...]

Ik ben even nieuwsgierig naar het hoe en wat van dat fust Hertog Jan op de achtergrond? :P
De regenton bedoel je? 8)

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • Koffie
  • Registratie: Augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Koffiebierbrouwer

Braaimeneer

Haha, NICE! :Y)

Zwembad - Braaihok - YouTube - BraaiTV - TBNT


  • PnD
  • Registratie: Juli 2002
  • Laatst online: 16:37

PnD

like in Pinda ^_^

Mijn thermometer begint wat raar te doen tijdens mijn PP sessie momenteel :-/

Nu ben ik er toch al niet helemaal over te spreken, want ik zou graag de volgende mogelijkheden willen:
- bereik van 15 meter (door 1 buitenmuur)
- mogelijkheid om elke gewenste temperatuur limiet in te stellen per probe (niet alleen temperaturen o.b.v. vleessoort/bereiding)
- minimaal 2 probes

Dan nog wat wensen/pre's:
- via wifi/cloud inzicht
- temperatuur range per probe instellen (bijv. tussen de 100-125 graden) eronder of erboven een alarm
- temperatuurrange

Volgens mij kan de Inkbird IBBQ-4T dit allemaal. Iemand ervaring hiermee of alternatieven?
Pagina: 1 ... 86 ... 278 Laatste

Let op:
Voor aanbiedingen e.d.: Barbecue aanbiedingen- & kortingscodetopic. Over messen kan je hier terecht: Welke keukenmessen - Deel 2

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee